arjan van arendonk

Toelichting

de ondergrond voor mijn schilderijen gebruik ik sinds 1990 bedrukte stoffen. ik laat me inspireren door de afbeelding, de kleuren het ritme en de patronen van de stoffen.

ik ben ervan overtuigd dat het ordenen de belangrijkste bezigheid van de mens is. alleen is dit ordenen volstrekt persoonlijk en dus subjectief. wat de een als orde ervaart kan voor de ander complete chaos betekenen.

het is zo dat de stof me als het ware stuurt naar een oplossing. een schilderij is voor mij pas echt geslaagd als ik mezelf er ook mee verras.

sinds een paar jaar werk ik behalve met acryl ook met siliconen die ik op de stof aanbreng. er ontstaat n sterk 3-d effect. door het mengen met poederpigmenten ben ik in staat iedere gewenste kleur te mengen.het gebruik van borduurwerk (digitaal door het textielmuseum en machinaal door mezelf) in mijn schilderijen sluit naadloos aan bij de thematiek van mijn werk.

het grove borduurwerk dat ik zelf op de machine uitvoer versterkt het “in progress” gevoel dat veel van mijn recente werken hebben.

alsof het nog niet af is.

delen van het schilderij komen uit witte mist opzetten….draden hangen er los bij…kleurvlakken vervagen en worden transparant…

alles lijkt in beweging

www.arjanvanarendonk.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.