Bas Meeuws

Toelichting

Serie Hommage à Sanyu.

De Hommage à Sanyu serie is geinspireerd op de schilderijen van een Chinees-Franse kunstenaar Sanyu (of Chang Yu), die in het begin van de 20e eeuw woonde en werkte in Parijs. In werken uit deze serie maakt Bas een fotografisch vertaalslag van Sanyu’s schilderkunst naar een modern medium. Hij wil de schilderijen van Sanyu fotografisch vertalen zonder de sfeer van die schilderijen teniet te doen; Maar ook niet zonder voorbij te gaan aan zijn eigen werk…

SerieTaiwan.

De Taiwan serie is geïnspireerd op de Taiwanese natuur. De landschappen zijn in Taiwan gefotografeerd en de boeketten bestaan hoofdzakelijk uit exotische bloemen. Taiwan heette in de 17e Eeuw Formosa en de huidige stad Tainan was een handelsplaats van de Nederlanders. Taiwan en Nederland hebben een gezamenlijke geschiedenis, al duurde die maar kort..
Bas wil het westen en het oosten laten samengaan in zijn werken: ogenschijnlijk typisch Hollandse bloemstukken, maar dan met tropische Taiwanese bloemen en Oosterse vazen, gesitueerd voor de prachtige Taiwanese natuur.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.