De galerie

Onze galerie bestaat dertig jaar. Een heugelijk feit waar me met onze kunstenaars, relaties graag bij stil willen staan. Het jaar 2023 openden we met een nieuwe, gerenoveerde galerie en een feestelijke reeks van drie opeenvolgende jubileumexposities. Dertig kunstenaars uit onze stal toonden tijdens drie afwisselende, druk bezochte exposities hun werk.

foto Karin Jonkers

ons podium

Gedurende het jaar geeft onze galerie ruim baan aan de hedendaagse kunst met vijf solo- en duo-tentoonstellingen. De ideeënwereld van de beeldende kunst is voortdurend in beweging. Daarom maakt de galerie plek vrij voor gemiddeld twee thematische tentoonstellingen per jaar. Hiervoor nodigen we geregeld een gastcurator uit. Tijdens deze thematisch opgezette tentoonstellingen combineren we het werk van de kunstenaars uit onze stal met nieuwsgierig makende creaties van verschillende gastkunstenaars. Ieder jaar bieden wij ruimte aan twee à drie nieuwe kunstenaars om zich bij onze stal te voegen. Op deze manier bestendigen wij het actuele en levendige karakter van de galerie en verwelkomen we een breed publiek.

Impressie galerie
Impressie galerie

ons aanbod

De galerie staat open voor hedendaagse kunst in al zijn veelkleurige verscheidenheid. Daarbij richten wij ons op twee- en driedimensionaal werk, variërend van schilderkunst en sculptuur, tot tekeningen en installaties. Zowel aanstormende kunstvernieuwers als meer gelauwerde, binnen het kunstcircuit gearriveerde kunstenaars komen aan bod. Het inslaan van nieuwe, gedurfde richtingen door zowel de jonge als ervaren kunstenaars wordt nauwgezet gevolgd door de galerie. Het gros van het werk dat we tonen onderscheidt zich door een moderne visie op abstractie. De laatste jaren richt de galerie zijn aandacht op de hernieuwde interesse in figuratie en landschappelijkheid. Het pure schilderen heeft een stevige impuls gekregen, en als galerie spelen we daar op in.

onze criteria

Beeldende kunst leeft en herleeft door makers die risico’s durven te nemen, en niet bevreesd zijn hun persoonlijkheid door te laten schijnen in hun werk. Achter ieder kunstwerk schuilen prachtige verhalen. De galerie kiest voor kunstenaars die een eigenheid en oorspronkelijkheid tonen in karaktervol, eigentijds en vernieuwend werk. Daarbij geldt steeds dat het werk met toegewijde aandacht en aanstekelijke passie gemaakt is. Een sensitieve, scherpziende omgang met het materiaal is voor ons een belangrijk kwaliteitscriterium. In hun werk moeten kunstenaars lef etaleren, waarbij talent, energie en doorzettingsvermogen voeding en inspiratie bieden. De getoonde kunstwerken komen telkens weer opnieuw tot leven, zodat de galeriebezoeker iedere keer iets nieuws ontdekt.

Impressie galerie
Impressie galerie

onze relaties

Communicatie en één-op-één contact met onze relaties vormen de kracht van onze galerie. We vertellen dan graag het verhaal achter de getoonde kunst en de kunstenaars, zodat we eventueel een nieuwe blikrichting of verrassend inzicht scheppen. Zodra de galerie nieuwe activiteiten plant, sturen we onze relaties direct een uitnodiging per post en/of digitaal. Door vaste deelname aan bekende kunstbeurzen als PAN Amsterdam en KunstRAI Art Amsterdam genereren we landelijke aandacht voor onze kunstenaars en galerie. Relaties van de galerie krijgen ook de buitenkans om de kunstenaars te ontmoeten of hun ateliers te bezoeken. Voor onze relaties zetten we jaarlijks zo’n vijftien atelierbezoeken en kunstenaarsontmoetingen op touw. Activiteiten die buitengewoon gewaardeerd worden.

wie willen we bereiken

Onze galerie staat midden in een snel veranderende maatschappij. Met onze exposities en activiteiten willen we een zo breed mogelijk publiek blijven bereiken. Liefhebbers van eigentijdse beeldende kunst weten ons steeds vlotter te vinden. Specifiek richten we ons op de privéverzamelaars van hedendaagse kunst, en bedrijven en instellingen die zich hebben gespecialiseerd in het verzamelen van eigentijdse kunst. Bovendien onderhouden we goede banden met de museale wereld. Zo werken we nauw samen met Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het streven is dat het werk van de kunstenaars uit onze stal in toonaangevende collecties wordt opgenomen.

Impressie galerie

Impressie

Verbouwing/renovatie galerie oktober 2022 t/m januari 2023

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.