Bernard Heesen

Toelichting

Bernard Heesen (Leerdam, 1958),

“architect van opleiding en autodidact in glas, speelt een ironisch spel met de moderne categorieën van kunst en kitsch, ambacht en industrie, origineel en kopie, unica en serie, verzamelaar en consument, smaak van de elite en smaak van de massa. “(Brigitte van der Sande)

Samen met Nienke Sikkema en Debby Eerens onderzoekt hij de schier onuitputtelijke mogelijkheden van het vloeibare glas. Dit alles gebeurt in de Oude Horn, een glasblazerij die in 1977 door zijn vader, Willem Heesen, is opgericht.
Een belangrijke inspiratiebron is zijn verzameling 19e eeuwse naslagwerken gevuld met prachtige gravures die smeken om nageblazen te worden.
De ontwikkeling van zijn werk legt hij vervolgens (samen met de dichter Arjen Duinker) vast in zijn eigen encyclopedie “de wereld van de glasblazer’ waar tot nu toe vier delen verschenen zijn.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.