Udona Boerema

Toelichting

Als drager voor mijn schilderijen gebruik ik ongeprepareerd linnen met een grove weving waarbij deze textuur doorwerkt in de beschilderde gedeelten van het schilderij. Door het linnen met transparant prepareermiddel te behandelen kan ik hierdoor de mate waarin de verf door het linnen wordt geabsorbeerd reguleren. De verf die ik gebruik is op basis van pure acrylaat die ik met water sterk verdun. Hiermee bereik ik transparantie en gelaagdheid maar ook wendbaarheid en tenslotte, het effect van vluchtigheid.

Vluchtigheid en transformatie zijn dynamische termen die in het landschap te ervaren zijn maar ook tijdens het schilderproces. Een delicaat proces waarbij de materialiteit van drager, verfsubstantie, kwasten en beweging of het manuele gebaar overgaat in een betekenis. Dat verf overgaat in figuratieve illusie, dat verf oplost in een wolk of in een steen maar dat die steen ook oplost in de concreetheid van alleen verf, drager en gebaar. Dat is wat ik in het schilderen beoog; transfiguratie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.