Eelco brand

Toelichting

eelco brand, 1969, rotterdam

de animaties, prints en sculpturen die brand construeert komen virtueel en met de hand gemaakt op de computer tot stand. hij maakt geen gebruik van fotografisch materiaal of gescande beelden. voor hij met deze digitale technieken ging werken schilderde brand.

voor een schilder zijn de overeenkomsten groot tussen een digitale 3d-constructie en een schilderij. beiden zijn handgemaakt vanuit de verbeelding, startend vanuit een leeg kader, laag over laag geconstrueerd met als doel de suggestie van een ruimtelijkheid die zich in en buiten de kaderrand uitstrekt.maar in tegenstelling tot de stilstand van een geschilderd beeld kan een 3d-constructie in beweging gezet worden, de constructie is als een virtueel filmisch decor.

brand’s animaties, die als zelfstandige werken worden gepresenteerd, hebben geen begin of eind en er is geen narratieve ontwikkeling. omdat in een digitale filmloop het laatste beeldje met rekenkundige precisie aangesloten kan worden op het eerste, bezit de animatie geen las. de animatie is als een perpetuum mobile en is in zekere zin een in beweging gezet, stilstaand beeld.

www.eelcobrand.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.