ingrid simons

Toelichting

“Singing to the moon” staat voor het werk van Simons, waarin ze converseert met de natuur en de maan. Ze is gefascineerd door de dualiteit van de nacht: de duisternis, mystiek, maar ook rust en geborgenheid. Simons toont recente olieverfschilderijen en keramiek, gemaakt tijdens werkperiodes in Berlijn (2022), Van GoghHuis (2022) en Zuid-Portugal (2023). Simons is geïntrigeerd door de grootsheid en kracht van de natuur en draagt deze persoonlijke, fysieke ervaring in haar werk over.
“Ik denk vaak dat de nacht levendiger en rijker gekleurd is dan de dag” is een quote van Van Gogh, die Simons inspireert.

Performances, waarin ze letterlijk verbinding zoekt met en in de natuur zijn het startpunt in haar werk. Hierop gebaseerd maakt ze geabstraheerde, expressieve en pasteuze olieverfschilderijen en keramische objecten. “Simons schildert het figuratieve van niet-zichtbare krachten”, zegt José Rodrigues dos Santos.
Simons: “De sublimiteit van de natuur en de (soms problematische) verbinding tussen mens en natuur is een permanente voedingsbron voor de pasteuze en geabstraheerde scapes, die de reflectieve manier tonen waarop ik me verhoud tot de wereld en de atmosferen van explosieve energie en de voelbare energie van het land, dat mij omringt, belichamen.”

www.ingridsimons.com 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.