ingrid simons

Toelichting

“Niets is meer abstract dan werkelijkheid”

(Morandi)

Ik ben geinteresseerd in het deconstrueren van het landschap en de wederopbouw van een nieuwe, ruwe en fysieke realiteit van mijn persoonlijke ervaring. Dit proces is mijn bijdrage aan de historische traditie van het landschap schilderen. Het is voor mij belangrijk om deze traditie te continueren, omdat ik geloof in het potentieel onze menselijke natuur te begrijpen door middel van het onderzoek van onze relatie met onze omgeving. Ik doe dit door schilderen. Voor mij is het proces van het maken van het schilderij zeer fysieke ervaring, een zoektocht om een middenweg te vinden tussen het beeldhouwen met de verf en het oplossen van verflagen, tussen het opbouwen en afbreken van opkomende structuren en patronen uit die ontbinding.

De “landschappen”, die hieruit ontstaan refereren niet aan de natuur zoals deze bestaat, niet naar foto’s of beelden, ze zijn op zichzelf staande expressieve ruimten, die alleen bestaan door de fysieke daad van het schilderen.

ingrid simons, 2017

www.ingridsimons.com 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.