jolanda van gennip

Toelichting

schoonheid is het mysterie van het leven

als ik aan kunst denk, denk ik aan schoonheid. schoonheid is het mysterie van het leven. het is niet in wat je ziet, het zit in je geest. in onze geest leeft een bewustzijn van perfectie.

kunst gaat altijd over schoonheid, elk oprecht werk representeert het en huldigt het. alle onoprechte kunst richt zich op het gebrek aan schoonheid in ons leven. als een mooie roos sterft, sterft niet de schoonheid, want die bevindt zich niet echt in de roos. schoonheid is een vorm van innerlijk bewustzijn. het is onze  mentale en emotionele reactie.

er is een geluk dat we zonder de minste materiele prikkel voelen. we worden ’s ochtends wakker en voelen ons zonder enige reden gelukkig. abstracte of nergens op gerichte gevoelens vormen een heel belangrijk deel van ons leven. persoonlijke emoties en sentimentaliteit zijn anti-kunst.

enkele regels uit de vertaling van” beauty is the mystery of life”. lezing van agnes martin in het museum of fine arts, santa fe, new mexico, april 1989.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.