Joris Link

Toelichting

joris link (‘s-hertogenbosch, 1979) is als beeldend kunstenaar in 2001 afgestudeerd aan de academie voor kunst en vormgeving te ‘s-hertogenbosch.

zijn keramische beelden gaan over vormen, structuren en contrasten, waarbij vaak sprake is van herhaling. ze zijn opgebouwd uit serieel vervaardigde elementen die, afhankelijk van de ruimte, tot steeds andere sculpturen worden samengevoegd.

de beelden zijn monumentaal, prikkelen de fantasie en staan niet op zichzelf maar gaan een relatie aan met de omgeving waarin ze zijn geplaatst. link bouwt steunelementen voor het ongrijpbare; het kunstwerk kent binnen de eigen werkelijkheid geen maat en is minuscuul of gigantisch. inspiratie wordt gehaald uit wiskundige vormen, atomen, moleculen, maar ook landschappen en de natuur.

de keramische beelden zijn met aandacht, liefde en veel respect voor het materiaal gemaakt. daarbij maakt hij gebruik van traditionele technieken gecombineerd met moderne 3d technieken waarbij hij de grenzen van het ‘ambacht’ van het materiaal keramiek opzoekt.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.