simone van bakel

Toelichting

beelden van simone van bakel branden op je netvlies. door het alledaagse in een andere context te plaatsten geeft simone van bakel haar werk een andere vorm van waarneming of functionaliteit mee. organische vormen die gelijkenis vertonen met ingewanden, oorschelpen of hartkleppen. of zijn het futuristische lichaamsprothesen, onnatuurlijke uitwassen of druppels olie die uit een wand sijpelen?

glas wordt geblazen waarin de omgeving zichzelf reflecteert, keramiek krijgt net als brons en aluminium een metallic of een tactiele, fluwelen huid. ze heeft haar stijl in de afgelopen decennia steeds verder verfijnd. een perfecte vorm in al haar organische grilligheid en etherische ondoordringbaarheid.

via experimenteel materiaalgebruik legt zij deze bloot in voor eeuwig gestolde vormen, ieder met een eigen werkelijkheid vanuit een bijna, anatomische vanzelfsprekendheid alle zintuigen worden aangesproken waarbij de toeschouwer in verwarring achterblijft.

www.simonevanbakel.nl 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.