Fang Mij in het Noord-Brabants museum

Fang Mij in het Noord-Brabants museum 800 510 jan van hoof galerie

Fang Mij in het Noord-Brabants museum

Fang Mij - Noordbrabants Museum

13-07-2020 t/m 27-09-2020

Van 13 juli t/m 27 September 2020 is de tentoonstelling”wie kent de rustplaats van de zon” van Fang Mij te zien in het Noordbrabants museum.

In het werk van Fang Mij zijn kleurrijke weefsels en structuren te zien. Deze spelen zich af zowel op celniveau van het menselijk lichaam als in het mysterieuze heelal. De reeks kleine tekeningen zijn onderverdeeld in families. ‘Moeten werken altijd op zichzelf kunnen staan?’, bevraagt ze. Vanuit de Chinese cultuur heeft ze meegekregen dat er grote kracht te vinden is in de onderlinge verbondenheid van een familie, een functionerend geheel naast het individu.

Tijdens de coronacrisis werkte ze aan het schilderij Het huis naast de altijd groeiende bloeiende tuin. Haar nieuwe vertraagde werkproces is vergelijkbaar met het bouwen van een huis. Aquarel, olieverf en potlood gebruikt ze op een harmonieuze wijze naast elkaar. Ze ziet dit schilderij als symbool voor het huis waarin verschillende culturen in harmonie met elkaar kunnen wonen.
Zittend op de bankjes in de tuingalerij is het audiowerk Brieven aan de zon te horen. Het werk verwijst naar onze neoliberale samenleving die op de rand van burn-out staat. Op een intieme wijze biedt het werk zelfreflectie en troost in de huidige crisissituatie.

Kunstenaar(s)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.