fang mij

Toelichting

In het werk van Fang Mij onderzoekt ze haar afkomst en identiteit. Haar familie komt oorspronkelijk uit een klein dorpje, hoog in de Chinese bergen. Ze is geïnspireerd door de plaatselijke sjamanistische traditie waarvan ze rituelen bijgewoond heeft. Om verder te verdiepen in haar Chinese wortels heeft ze een studie Chinese geneeskunde (TCM) gevolgd. De verbondenheid met haar afkomst en oosterse filosofie is de inspiratiebron voor haar schilderijen, tekeningen en het schrijven.

Tijdens de lockdownperiode is Fang’s werkproces sterk vertraagd. In een meditatieve vertraging integreert ze kleurrijke geborduurde elementen en haar culturele achtergrond in het traditionele olieverfschilderij. Schilderen is voor haar een middel om maatschappelijke waarden te bevragen en onze manier van denken te transformeren.

In haar tekeningen zijn kleurrijke structuren en weefsels in aquarel, potlood en marker te zien. Deze spelen zich zowel af op celniveau in het menselijk lichaam als in het mysterieuze heelal. Haar tekeningen gaan over verbinding en intimiteit. Transparante organische vormen overlappen en staan in contact met elkaar.
Deze reeks tekeningen zijn onderverdeeld in families, waarin ze bevraagt of werken altijd op zichzelf moeten staan. Vanuit de Chinese cultuur heeft ze meegekregen dat er grote kracht te vinden is in de verbondenheid van een familie, een functionerend collectief naast het individu.

www.fangmij.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.