fang mij

Toelichting

In de nachtmist zie ik eindelijk waar ik ben

Het niet precies kunnen duiden wat ik zie, zorgt ervoor dat ik precies de plek vind waar ik moet zijn. Ik daal terug naar een intuïtieve manier van waarnemen, die andere regels heeft over ruimte, tijd, jij en ik. Wat gebeurt er als ik niet alles wil benoemen en omarm dat ik geen controle heb? Het niet-weten is zoveel rijker en oneindiger dan het wel-weten. Ik onthul vanuit mijn hart en via mijn hand een vergeten wereld, eentje die ooit zo vertrouwd was maar ergens vreemd is geraakt.

In mijn werk onderzoek ik een non-dualistische houding. Het een wordt niet tegenover het andere gezet. De horizon verdwijnt. Er is geen splitsing tussen de schaduwwereld en de ‘echte’ wereld. De schaduw heeft niet minder waarheid. Schaduwvormen zijn in mijn schilderijen net zo aanwezig als alle andere vormen. Doordat de begrenzing van dualiteit ontbreekt, kan er een oneindige ruimte gecreëerd worden. De schilderijen bevatten een sfeer waarin alledaagse observaties op een spirituele manier ervaren worden. Het is een zoektocht naar de diepte, zonder de grond van het oppervlak en het toegankelijke te verliezen.

www.fangmij.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.