Vincents Boomwortels – Sabina Timmermans

Vincents Boomwortels – Sabina Timmermans 1440 1080 jan van hoof galerie

Vincents Boomwortels – Sabina Timmermans

30-03-2024 – 04-08-2024

Vincents Boomwortels – Robert Zandvliet, Sabina Timmermans, Emmy Bergsma, Diana Roig.

In 2020 ontdekte kunsthistoricus Wouter van der Veen de plek in het Franse dorp Auvers-sur- Oise waar Vincent van Gogh zijn laatste schilderij Boomwortels vervaardigde. De originele wortels van de Robinia pseudoacacia zijn hier nog aanwezig.

De eigenaars van deze erfgoedlocatie verschaften kunstenaars toegang om ter plekke studies te maken van de originele wortels. Emmy Bergsma (1960) reisde er diverse keren heen om te tekenen. Robert Zandvliet (1970) en Sabina Timmermans (1984) maakten er twee dagen lang schetsen die ze daarna verder hebben uitgewerkt. Timmermans in grote getekende detailstudies. Zandvliet vervaardigde een monumentaal vierluik in gekleurde monotype.

In 1999 schilderde Zandvliet al een doek naar aanleiding van Boomwortels. Dit werk uit de collectie van de AkzoNobel Art Foundation wordt ook op de tentoonstelling getoond. Evenals een groot doek van Diana Roig (1982) dat ze maakte naar Van Goghs laatste schilderij.

De tentoonstelling Vincents Boomwortels is te zien van 30 maart t/m 2 september 2024 in het Vincent van GoghHuis te Zundert

Kunstenaar(s)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.