DE BOOM VAN JESSE – Landgoed Anningahof

DE BOOM VAN JESSE – Landgoed Anningahof 1000 1000 jan van hoof galerie

DE BOOM VAN JESSE – Landgoed Anningahof

De boom van Jesse

11-05-2024 – 27-10-2024

Wo t/m Zo 13.00 – 18.00 uur 11 mei t/m 27 oktober 2024
Opening 11 mei 14.00 uur

Landgoed Anningahof organiseert voor de 21ste keer een beeldententoonstelling in het park en de expositieruimtes. Het park heeft een arboretum van meer dan 200 boomsoorten.

In de grote binnenruimte presenteren Jenny Ymker & Nicolas Dings een “Wunderkammer” onder de titel “De Boom van Jesse”, waarin ze reageren op het begrip identiteit.

Identiteit en afkomst zijn van wezenlijk belang en bepalend voor het leven. De afslagen, die genomen worden, kunnen doorslaggevend zijn; Relaties, beroep, gezondheid, maar ook geografische verplaatsing, zijn van invloed op het levensgeluk.

In een combinatie van moderne technologie en traditioneel ambachtswerk laten Ymker en Dings een enscenering zien van sculpturen, gobelins, films en lichtbeelden. De titel; Boom van Jesse refereert enerzijds aan de omringende omgeving maar ook naar de oorsprong van de schepping waar herinneren en vergeten hand in hand gaan.

Kunstenaar(s)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.