Iris Bouwmeester

Toelichting

De sculpturen en tekeningen van Iris Bouwmeester tonen visioenen van geologische en biologische verschijnselen en buitenaardse levensvormen. De werken weerspiegelen ideeën over een geologische tijd, waarin het ontstaan en de ontwikkeling van de aarde en het heelal centraal staan en de mens een relatief kleine aanwezigheid is.

De beelden zijn gebaseerd op het natuurlijke proces van ontstaan, vervormen en verdwijnen. Ze worden gevormd en staande gehouden door een huid van aluminium, kunsthars of schuimrubber. De werken tonen holtes, gaten en bollingen en spelen met schaduw, licht en kleur. Ze ogen licht en toevallig, alsof ze alsnog een andere vorm kunnen aannemen, van positie kunnen veranderen of wellicht kunnen verdwijnen.

Bouwmeester werkt met zowel natuurlijk als industrieel materiaal en zoekt naar vormen en technieken die het karakter en de herkomst van deze materialen bevragen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.